Pige og bedstemor i seng

Alle børn fortjener en tryg barndom

I Danmark er en større gruppe børn og unge anbragt uden for hjemmet. Mere end halvdelen af dem færdiggør ikke folkeskolen med en fuld afgangseksamen. De Anbragtes Vilkår arbejder for et godt og trygt børneliv for alle anbragte børn og unge – og for en god vej ind i voksenlivet.  

Alt for mange anbragte børn og unge oplever skoleskift, manglende voksenopbakning og perioder helt uden skolegang. De har ofte ikke de samme muligheder for opbakning fra deres forældre, som andre børn og unge. Og som samfund lykkes det os ofte ikke at sikre, at anbragte unge kommer godt ind i voksenlivet.

Det er nogle af de ting, De Anbragtes Vilkår (DAV) arbejder for at ændre. De Anbragtes Vilkår er en interesseorganisation, stiftet af tidligere anbragte, der arbejder med visionen om en skoletid med opbakning, forventninger og fællesskab. Og for, at en anbringelse uden for hjemmet løfter børn ud af en udsat position og giver dem mulighed for at udfolde deres fulde potentiale.

Unge piger

En vigtig og respekteret stemme for børn og unge 

Egmont har samarbejdet med De Anbragtes Vilkår siden 2018 og var den første fond til at støtte organisationen. Siden da er DAV blevet en vigtig aktør på området, hvis stemme høres og inddrages helt ind på Christiansborg. Organisationen arbejder for at styrke anbragtes vilkår ved at sikre, at deres viden, interesser og ønsker får en tydelig plads i udviklingen af politik og praksis på anbringelsesområdet. Så forskellen mellem anbragte og ikke-anbragte i Danmark kan udlignes.

DAV har modtaget både Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris samt Menneskerettighedsprisen for sit store engagement. 

Flere stories