Film er fantastisk i undervisningen
Filmen ’Når befrielsen kommer’er udgangspunkt for et samarbejde mellem Nordisk Film og forlaget Alinea om at udvikle interessant undervisningsmateriale til 9. klasse.
Undervisningsforlaget Alinea og Nordisk Film har indgået et samarbejde på tværs af Egmont. Med afsæt i den Nordisk Film producerede film har Alinea udgivet undervisningsmateriale, der bringer filmens tematikker ud i klasseværelser på danske skoler.
Det første materiale behandler tematikken fra filmen og ligger på historieportalen til 9. klasse. Gennem kildearbejde og rollespil bliver eleverne klogere på holdningen til de 250.000 civile, tyske flygtninge, der kom til Danmark i slutningen af besættelsen. Med inspiration fra filmen skal eleverne forholde sig til de etiske dilemmaer, som opstod, da Danmark modtog flygtninge fra besættelsesmagten. Eleverne kan arbejde med aktiviteten uafhængig af filmen, men det vil være oplagt at se filmen i klassen samtidig.
”I vores arbejde med at skabe engagerende og aktuelle læremidler er det en gave, når vi sammen med dygtige kollegaer i Egmont kan sætte fokus på vigtige emner, der optager eleverne i grundskolen. Når vi kan bringe den menneskelige fortælling frem ved hjælp af film, lyd og billeder, giver det eleverne flere sansebaserede erfaringer med det, de skal lære" - siger Rikke Bay, forlagsdirektør hos Alinea, og fortsætter:
Det er ikke første gang, at en film har været afsæt for både bøger, undervisningsmateriale fra Alinea og et spændende samarbejde på tværs af Egmont. Nordisk Film-instruktør, Anna von Lowzows dokumentarfilm Niels Bohr: Verdens bedste menneske blev også en del af et undervisningsmateriale til danske folkeskoler i historie og fysik ligesom tv-serien Prins Joachim fortæller blev omsat til materiale til historieundervisningen.