Vognmagergade P-hus

Egmont åbner Vognmagergade P-hus centralt i København

Vognmagergade P-hus, Egmonts parkeringshus i Københavns indre by med plads til 410 biler, bliver nu åbnet for offentlig parkering, herunder også beboerparkering i samarbejde med Københavns Kommune.

26.09.2023

Så er der godt nyt til beboere, besøgende og erhvervsdrivende, der oplever, at de må bruge unødig tid på at lede efter en parkeringsplads centralt i København. 1. november åbner Vognmagergade P-hus under Egmonts ikoniske bygning i Vognmagergade.

I løbet af 2023 nedlægges 600 ud af i alt cirka 1.050 gadeparkeringspladser i Middelalderbyen, som er den ældste del af Københavns indre by, hvilket skaber udfordringer for time-, erhvervs- og beboerparkering. Egmont ønsker med åbningen af Vognmagergade P-hus at bidrage med flere offentligt tilgængelige parkeringsmuligheder væk fra gadeplan. Parkeringshuset har et samlet areal på 12.000 kvadratmeter i tre niveauer og plads til 410 biler. Københavns Kommune lejer i den forbindelse op til 100 parkeringspladser, som udbydes til beboere.

”Vi er glade for, at vi kan hjælpe kommunen med at få bilerne væk fra gadeparkering, så der bliver plads til mere byrum i Middelalderbyen, men stadig med mulighed for at kunne sætte bilen. Vognmagergade P-hus ligger centralt og nemt tilgængeligt lige ved Egmonts karakteristiske ur og gangbro, der er et vartegn for Vognmagergade. Vi har indgået en aftale med APCOA PARKING, der er en professionel og erfaren partner, som vi er overbeviste om kan skabe et trygt parkeringshus med sikker drift,” siger Egmonts ejendomschef Jens Christian Berner.

"Vi nedlægger gadeparkeringspladser for at fredeliggøre Middelalderbyen, give mere plads til fodgængere og cyklister i byrummet og skabe en by, der er mere behagelig at bo og være i. Men det er selvfølgelig vigtigt, at beboere, der ikke kan undvære en bil, har et sted at parkere inden for en rimelig gåafstand. Det er blandt andet det, som Vognmagergade P-hus gør muligt, og derfor er jeg glad for, at Egmont har sagt ja til, at kommunen kan leje nogle pladser i deres parkeringshus,” siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Vognmagergade P-hus vil tilbyde både time- og døgnparkering, parkeringsabonnementer og altså også beboerlicensparkering. Ved åbningen vil der være opstillet 28 ladestandere til el- og hybridbiler med en ambition om at øge antallet over de kommende år. Desuden er det tanken, at parkeringshuset løbende vil blive udvidet med en række serviceydelser, f.eks. bilklargøring, cykelservice og hub for delebiler. Driften varetages af APCOA PARKING, som driver mere end 2.500 parkeringsområder i Danmark og administrerer samlet set over 1,5 million parkeringspladser i 13 europæiske lande.

”Vi tager det som en stor anerkendelse, at Egmont har valgt APCOA PARKING som driftsoperatør på Vognmagergade P-hus. Med sin centrale placering, store kapacitet og fleksible parkeringstilbud bliver det en værdifuld tilføjelse til Middelalderbyen i København,” siger adm. direktør Michael Christensen, APCOA PARKING Danmark.

 

Fakta: Vognmagergade P-hus

  • Beliggende Vognmagergade 5, 1148 København K. Åbner for offentligheden 1. november 2023.

  • Samlet areal på 12.000 kvadratmeter med 410 parkeringspladser fordelt på tre niveauer – tæt på Strøget og Købmagergade. Også parkering til motorcykler. Øverste niveau primært forbeholdt eksisterende lejere.

  • Op til 100 parkeringspladser reserveres beboerlicensparkering – vilkår og priser oplyses på http://abonnement.apcoa.dk. I løbet af 2024 overgår beboerlicensparkering til www.visitors.dk i samarbejde med Københavns Kommune.

  • Time- og døgnparkering betales via parkeringsautomater eller en af de to parkeringsapps APCOA FLOW og EasyPark.

  • Fra 15. oktober 2023 tilbydes der parkeringsabonnementer til hhv. hverdage og hele døgnet. Abonnementer administreres af APCOA PARKING og kan bestilles på http://abonnement.apcoa.dk.

  • Der er ved åbningen opstillet 28 ladestandere til el- og hybridbiler.

  • Der planlægges etablering af såkaldte Urban Hubs med forskellige serviceydelser, f.eks. bilklargøring, cykelservice, hub for delebiler, pakkebokse og andre praktiske fornødenheder.